• Numai online
SELEHOLD 60MG CAINI 3 X 0.5ML

SELEHOLD 60MG CAINI 3 X 0.5ML

Buc-977
135,98 lei
cu TVA

Imaginile produselor au caracter informativ si este posibil să nu corespundă cu produsul primit.

Acest produs este disponibil numai în farmacia veterinară ActivMed sau dacă ai cont de farmacie pe site-ul activmed.ro.
Pentru detalii puteti contacta numărul de telefon 0726 674 626
sau 0726 674 624

 

Substante active: Selamectina

Specii tinta: Caini

Indicatii:

Tratamentul si prevenirea infestatiilor cu purici produse de Ctenocephalides spp. pentru o perioada de o luna dupa o singura administrare. Aceasta indicatie este rezultatul proprietatilor adulticide, larvicide si ovicide ale acestui produs. Produsul are o actiune ovicida pentru o perioada de 3 saptamani dupa administrare. Datorita reducerii populatiei de purici, tratamentul lunar al animalelor gestante si in lactatie va constitui, de asemenea, un ajutor in prevenirea infestatiei cu purici a puilor pana la varsta de sapte saptamani de viata. Produsul poate fi utilizat ca parte a strategiei de tratament a dermatitei alergice produsa de purici iar ca urmare a actiunii ovicide si larvicide poate constitui un ajutor al controlului infestatiei cu purici prezente in mediului ambiant din zonele in care animalul are acces.

Prevenirea bolii produse de viermii cardiaci - Dirofilaria immitisprin administrari lunare.

Tratamentul raiei auriculare (Otodectes cynotis);

Tratamentul infestatiei cu paduchi hematofagi (Trichodectes canis);
Tratamentul raiei sarcoptice (produsa de Sarcoptes scabiei);
Tratamentul formelor adulte de viermi intestinali rotunzi (Toxocara canis).

Contraindicatii:

Nu se va utiliza la animale cu varsta mai mica de 6 saptamani de viata.
Nu se va administra la pisicile care sufera concomitent de alte boli, slabite sau subponderale (greutate
sau varsta).

Forma de prezentare:

Cutie de carton cu 3 pipete

Cale administrare: Topic

Doza recomandata:

Selehold trebuie sa fie administrat printr-o singura aplicare a unei singure unitati dozatoare ce elibereaza un minim de 6 mg/kg selamectina. Cand pe acelasi animal sunt prezente infestatii sau infectii concurente care urmeaza sa fie tratate cu acest produs medicinal veterinar, numai o singura aplicare a unei doze recomandate de 6 mg/kg trebuie sa fie administrata o singura data. Durata specifica a perioadei de tratament individuale pentru paraziti este prezentata mai jos.

Tratamentul si preventia contra puricilor (pisici si caini)
Ca urmare a administrarii produsului medicinal veterinar, puricii adulti de pe animal sunt omorati, nu mai sunt produse oua viabile iar larvele (gasite numai in mediul ambiant) sunt omorate, de asemenea. Aceasta opreste reproducerea puricilor, intrerupe ciclul vital al puricilor si poate ajuta la controlul infestatiei cu purici existente in mediul ambiant din zonele in care animalul are acces. Pentru preventia infestatiei cu purici, produsul medicinal veterinar trebuie sa fie administrat la intervale lunare pe parcursul sezonului de purici, incepand cu o luna inainte ca puricii sa devina activi.
Datorita reducerii populatiei de purici, tratamentul lunar al animalelor gestante si in lactatie va constitui, de asemenea, un ajutor in prevenirea infestatiei cu purici a puilor pana la varsta de sapte saptamani de viata Pentru utilizare ca parte a strategiei de tratament contra dermatitei alergice la purici, produsul medicinal veterinar trebuie sa fie administrat la intervale lunare.

Preventia bolii produse de viermii cardiaci (pisici si caini)
Produsul medicinal veterinar poate fi administrat pe tot parcursul anului sau cu cel putin o luna inainte de prima expunere a animalului la actiunea tantarilor, dupa care se va administra la intervale lunare pana la sfarsitul sezonului tantarilor. Ultima doza trebuie sa fie administrata cu o luna inainte de ultima expunere la tantari. Daca se uita administrarea unei doze si intervalul lunar intre administrari creste, se recomanda administrarea imediata a produsului medicinal veterinar iar reluarea dozarilor lunare va minimaliza oportunitatea dezvoltarii viermilor cardiaci adulti. In cazul inlocuirii unui alt produs medicinal veterinar utilizat pentru preventie in cadrul programului de prevenire a bolii produse de viermii cardiaci, prima doza a produsului trebuie sa fie administrata dupa o luna de la aplicarea ultimei doze a produsului ce a fost utilizat anterior.

Tratamentul infestatiilor cu viermi rotunzi (pisici si caini)
Se va administra o singura doza de produs medicinal veterinar.
Tratamentul paduchilor hematofagi (pisici si caini)
Se va administra o singura doza de produs medicinal veterinar.
Tratamentul raiei auriculare (caini)
Se va administra o singura doza de produs medicinal veterinar. Resturile descuamate trebuie sa fie indepartate cu blandete de la nivelul conductului auditiv extern in momentul tratamentului. Se recomanda ca la 30 de zile dupa administrarea tratamentului sa fie efectuat un nou examen medical veterinar deoarece unele animale s-ar putea sa necesite un al doilea tratament.
Tratamentul raiei sarcoptice (caine)
Pentru eliminarea completa a raiei se va administra cate o singura doza de produs medicinal veterinar timp de 2 luni consecutiv.

Specificatii:

Nu se va aplica produsul daca blana animalului este uda. Evitati imbaierea sau samponarea frecventa a animalului, deoarece in aceste cazuri, nu a fost evaluata mentinerea eficacitatii produsului. Pentru tratamentul raiei auriculare, nu se va aplica produsul direct in conductul auditiv. 
Este important sa se aplice doza indicata pentru a micsora cantitatea de produs pe care animalul o poate linge. 
Selamectina poate fi administrata in siguranta la animalele infestate cu viermi cardiaci adulti, totusi se recomanda, in concordanta cu principiile unei bune practici veterinare, ca toate anirnalele in varsta de 6 luni sau mai mari ce traiesc in tari unde exista un vector de transmitere a bolii sa fie testate pentru existenta infestatiei cu viermi cardiaci adulti inainte de initierea medicatiei cu selamectina. Se recomanda, de asemenea testarea periodica a animalelor pentru prezenta infestatiei cu viermi cardiaci adulti, ca parte integranta a strategiei de prevenire contra viermilor cardiaci, chiar atunci cand produsul a fost administrat lunar. Acest produs nu este eficace impotriva formelor adulte de D. immitis
Se poate dezvolta rezistenta parazitilor la oricare dintre clasele de antihelmintice dupa utilizarea frecventa, repetata a unor antihelmintice din clasa terapeutica respectiva.

Reactii adverse:

Utilizarea acestui produs medicinal veterinar la pisica poate fi asociata, in rare ocazii, cu o alopecie tranzitorie si de intensitate medie la locul de aplicare. In foarte rare ocazii poate fi observata iritatie locala. Alopecia si iritatia dispar, in mod normal, fara a fi necesara interventia, dar terapia simptomatica poate fi aplicata in anumite circumstante. 
In rare cazuri la caini si pisici, aplicarea produsului medicinal veterinar poate produce local o aglutinare temporara a parului de la nivelul locului de aplicare si/sau aparitia ocazionala a unei mici cantitati de pulbere alba. Acest efect este normal si va disparea, in mod normal, dupa 24 de ore de la administrarea tratamentului fara a afecta siguranta sau eficacitatea produsului medicinal veterinar. 
Foarte rar, ca si in cazul altor lactone macrociclice, s-au observat semne neurologice reversibile, inclusiv convulsii, in urma utilizarii produsului medicinal veterinar la caini si pisici.

Precautii:

Acest produs medicinal veterinar este destinat pentru a fi aplicat numai pe suprafata pielii. Nu se va administra pe cale orala sau parenterala. 
Animalele tratate vor fi mentinute la distanta de foc sau alte surse de aprindere pentru cel putin 30 de minute sau pana blana este uscata. 

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Produsul poate fi administrat la pisicile si catelele aflate in perioada caldurilor, gestante sau in lactatie.

Depozitare: A se pastra in ambalajul original, A se pastra in loc uscat, protejat de lumina

No reviews

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.