• Numai online
COMBI KEL40 FL X 250ML

COMBI KEL40 FL X 250ML

104,37 lei
cu TVA

Imaginile produselor au caracter informativ si este posibil să nu corespundă cu produsul primit.

Acest produs este disponibil numai în farmacia veterinară ActivMed sau dacă ai cont de farmacie pe site-ul activmed.ro.
Pentru detalii puteti contacta numărul de telefon 0726 674 626
sau 0726 674 624

 

COMPOZITIE:
1 ml contine:
-Benzilpenicilina procainica (acoperita cu lecitina) 200 000 UI (200 mg)
- Dihidrostreptomicina sulfat 200 000 UI echivalent cu 200 mg dihidrostreptomicina baza.
- Procaina hidroclorica
- Povidona
- citrat de sodiu (E331)
- formaldehida sodica sulfoxilata
- metil parahidroxibenzoat de sodiu (E219)
- apa pentru preparate injectabile.

INDICATII:

Produsul se administreza la bovine, suine, caini in tratamentul infectiilor determinate de microorganismele susceptibile la actiunea peniciline G si /sau dihidrostreptomicinei: infectii ale tractului respirator (febra de transport, pasteureloza, bronhopneumonia, pleuropneumonia), infectii ale tractului uro-genital (pielonefrite, nefrite, endometrite), mastite, meningite, rujet la suine, infectii clostridiene, tetanus, antrax, leptospiroza, actinomicoza la bovine, poliartrite si septicemie, bronsite si artrite la caini. Medicamentul poate fi utilizat postoperator pentru prevenirea infectiilor.

CONTRAINDICATII:

A nu se folosi la animalele cunoscute cu hipersensibilitate la componentele produsului. In insuficienta renala. Administrarea intravenoasa .

REACTII ADVERSE:

Reactii alergice pot apare la animale cu hipersensibilitate la peniciline (soc anafilactic, urticarie, edem), cum sunt cefalosporinele si dihidrostreptomicina. Efecte adverse acute s-au raportat dupa utilizare intramusculara a penicilinei procainice G probabil aceasta actiune poate fi atribuita jumatatii procainice a antibioticului (avort Ia scroafe si reactii nervoase la porci) sau la injectarea intravenoasa din neatentie (soc embolie, toxicitate procainica).

SPECII TINTA:

Bovine, suine, caini. 

MOD DE ADMINISTRARE:

Prin administrare intramusculara, subcutanata (la caini, purcei) sau intraperitoneala (la bovine).

DOZAJ:

12 500 UI de penicilina G si 12,5 mg de dihidrostreptomicina (baza) sau 1 ml de Combi-kel 40 pe 16 kg greutate corporala odata pe zi.
- Bovine adulte, suine: 12,5 ml/200 kg greutate corporala/zi
- Vitei: 2,5 ml/40 kg greutate corporala/zi '
- Purcei, caini,: 0,25 ml/4 kg greutate corporala/zi Durata tratamentului: bovine 2-4 zile; suine 1-4 zile; caini 1-7 zile.

ATENTIONARI SPECIALE:

A se evita administrarea suspensiei cu alte injectabile in aceeasi seringa. Doze masive de dihidrostreptomicina pot cauza bloc particular neuromuscular dupa administrarea accidentala I.V. sau injectare intraperitoneala. Efectele dihidrostreptomicinei sunt blocate de anestezice, muscolo-relaxante si nsuromusculare. Administrarea indelungata de doze mari poate conduce la surditate, toxicitate vestibulara (ataxie, incoordonare, nistagmus) si semne nefrotoxice. Tratamentul reactiilor antialergice: glucocorticoizi sau antihistaminice.

No reviews

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.