• Numai online
rombendazol-plus-suspensie-orala-1-l-14563435

ROMBENDAZOL SUSP 2.5% X 1 LITRU

1395
53,51 lei
cu TVA

Imaginile produselor au caracter informativ si este posibil să nu corespundă cu produsul primit.

Acest produs este disponibil numai în farmacia veterinară ActivMed sau dacă ai cont de farmacie pe site-ul activmed.ro.
Pentru detalii puteti contacta numărul de telefon 0726 674 626
sau 0726 674 624

 

ROMBENDAZOL 2,5%, suspensie orala, pentru bovine, ovine si caprine.

Substanta activa: albendazol.
O cantitate de 100 ml suspensie contine 2,5 g albendazol.
Excipientii: carboximetilceluloza sodica, acid benzoic, Tween 80, alcool etilic si apa distilata.

INDICATII
Rombendazol 2,5 % suspensie se recomanda pentru combaterea urmatoarelor parazitoze:
-Nematodoze gastrointestinale produse de speciile: Haemonchus, Ostertagia, Trichostrongylus, Nematodirus, Cooperia, Chabertia, Bunostomum, Oesophagostomum, Capillaria, Trichocephalus, precum si de Ascaris ovis si Neoascaris vitulorum;
-Strongilatoze pulmonare produse de speciile: Dictyocaulus, Protostrongylus, Mullerius, Cysiocaulus, Neostrongylus etc.; 
-Cestodoze produse de speciile: Moniesia, Thysaniesia, Avitelina, localizate ca adulte in intestin. 
-Cisticercoze musculare, viscerale si ale seroaselor, produse de speciile: Echinococcus granulosus, Taenia saginata etc.
-Trematodoze produse de speciile: Fasciolla, Dicrocelium, Paramphistomum.
Programul de profilaxie trebuie sa cuprinda 4 administrari anual, respectiv inainte de iesirea la pasunat, pe perioada pasunatului, in lunile iulie si septembrie si dupa intrarea la stabulatie.

CONTRAINDICATII
Este contrandicata administrarea suspensiei de Rombendazol 2,5 % la animalele cu hipersensibilitate la unul din componentii produsului.

REACTII ADVERSE
La vitei, miei si iezi in cazul infestatiilor masive, mai ales cu Ascaris ovis si Neoascaris vitulorum, prin moartea parazitilor se elibereaza toxine care pot produce fenomene nervoase caracterizate prin ataxie, astazie, adinamie etc. Daca observati alte efecte secundare, adresati-va medicului veterinar.

SPECII TINTA
Bovine, ovine si caprine.

MOD DE ADMINISTRARE ŞI DOZE PENTRU FIECARE SPECIE
Tratamentul se face oral, cu o menzura (sticluta), sau cu o seringa, in care s-a introdus cantitatea necesara din suspensia de Rombendazol 2,5 % bine omogenizata in prealabil. 
Doza este de 3-5 ml suspensie/l0 kg greutate vie, in functie de gradul de infestatie a animalului. Se recomanda ca tratamentul sa se repete la 24 sau 48 de ore. Se va agita flaconul inainte de utilizare.

No reviews

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.