• Numai online
ONSIOR 10MG X 30 TB

ONSIOR 10MG X 30 TB

CT-721
171,09 lei
cu TVA

Imaginile produselor au caracter informativ si este posibil să nu corespundă cu produsul primit.

Acest produs este disponibil numai în farmacia veterinară ActivMed sau dacă ai cont de farmacie pe site-ul activmed.ro.
Pentru detalii puteti contacta numărul de telefon 0726 674 626
sau 0726 674 624

 

ONSIOR 10mg - robenacoxib

COMPOZIȚIE:
Fiecare comprimat conține 10 mg de robenacoxib.
Comprimatele sunt rotunde, de culoare bej spre maro și sunt indivizibile.
Comprimatele Onsior sunt aromate și sunt ingerate voluntar de majoritatea câinilor.
a
INDICAȚII:

Pentru tratamentul durerii şi a inflamaţiei asociate cu osteoartrita cronică la câini.
Pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei asociate cu intervențiile chirurgicale pe țesut moale la câini.


CONTRAINDICAȚII:
A nu se administra câinilor care suferă de ulcer gastrointestinal sau de boli hepatice.
A nu se utiliza împreună cu alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau cu corticosteroizi, medicamente folosite în mod frecvent în tratamentul durerii, inflamaţiei sau alergiilor.
A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate la robenacoxib sau la oricare dintre excipienţii comprimatelor.
A nu se utiliza în cazul căţelelor gestante sau în perioada de lactație, deoarece siguranţa robenacoxibului nu a fost stabilită în timpul gestaţiei şi lactaţiei sau în cazul câinilor folosiţi în scopuri de reproducere.


REACȚII ADVERSE:
Au fost semnalate în mod foarte frecvent reacţii adverse gastrointestinale, însă cele mai multe cazuri au fost uşoare şi s-au vindecat fără tratament. Voma şi materiile fecale moi au fost foarte des semnalate, apetitul scăzut şi diareea au fost frecvente, iar cazurile de materii fecale cu sânge au fost mai puţin frecvente.
La câinii trataţi pe o perioadă de până la 2 săptamâni nu au fost observate creşteri ale nivelelor enzimelor hepatice. Totuşi, în cazul tratamentului pe termen lung, s-au observat frecvent creşteri ale nivelelor enzimelor hepatice.
În cele mai multe cazuri, nu au existat simptome clinice, iar activitatea enzimelor hepatice fie s-a stabilizat, fie s-a micşorat la continuarea tratamentului. Cazurile de creştere a nivelelor enzimelor hepatice asociate cu simptome clinice de anorexie, apatie sau vomă au fost mai puțin frecvente.
În cazuri foarte rare se poate observa letargie.
Frecvenţa reacţiilor adverse este definită utilizând următoarea convenţie:
- foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezintă reacţii adverse)
- frecvente (mai mult de 1 dar mai puţin de 10 animale din 100 animale tratate)
- mai puţin frecvente (mai mult de 1 dar mai puţin de 10 animale din 1000 animale tratate)
- rare (mai mult de 1 dar mai puţin de 10 animale din 10 000 animale tratate)
- foarte rare (mai puţin de 1 animal din 10 000 animale tratate, inclusiv raportările izolate).
Dacă observați orice reacție adversă, chiar și cele care nu sunt deja incluse în acest prospect sau credeți că medicamentul nu a avut efect vă rugăm să informați medicul veterinar.


SPECII ȚINTĂ: câini.

MOD DE ADMINISTRARE:

Osteoartrită: Doza recomandată de robenacoxib este de 1 mg/kg greutate corporală, cu o variaţie de 1 - 2 mg/kg. Administraţi o dată pe zi la aceeaşi oră în fiecare zi.
Efectul clinic apare într-o săptămână. Tratamentul trebuie întrerupt după 10 zile dacă nu apare nicio îmbunătăţire vizibilă. În cazul tratamentului de lungă durată, o dată instalat un efect clinic, doza de Onsior poate fi ajustată la cea mai scăzută doză individuală eficientă reflectând faptul că gradul de durere și inflamație asociate cu osteoartrită cronică poate varia în timp. Monitorizarea de către un medic veterinar este necesară în acest caz.
Intervenții chirurgicale pe țesut moale: Doza recomandată de robenacoxib este de 2 mg/kg greutate corporală, cu o variație de 2-4 mg/kg. Se administrează o doză unică pe cale orală, înainte de intervenția chirurgicală pe țesut moale. Comprimatul (comprimatele) trebuie administrat(e) fără hrană, cu cel puțin 30 de minute înainte de intervenția chirurgicală. După intervenția chirurgicală, se continuă tratamentul o dată pe zi timp de încă 2 zile.


RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ:
Administrare pe cale orală. A nu se administra împreună cu mâncare, deoarece testele clinice au demonstrat eficienţă mai mare a robenacoxibului în osteortrită atunci când este administrat fără mâncare sau cu cel puţin 30 de minute înainte sau după masă. Intervenții chirurgicale pe țesut moale: Se administrează prima doză cu cel puțin 30 de minute înainte de intervenția chirurgicală. Comprimatele Onsior sunt aromate şi sunt ingerate voluntar de către majoritatea câinilor. Comprimatele nu trebuie rupte sau sfărâmate.

TIMP DE AȘTEPTARE:
Nu este cazul.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:
A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.
A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.
A nu se utiliza acest produs medicinal veterinar după data expirării marcată pe blister și cutie după EXP.

ATENȚIONĂRI SPECIALE:

Precauţii speciale pentru fiecare specie ţintă:
În cadrul testelor clinice la câini cu osteoartrită, s-a înregistrat un răspuns necorespunzător la tratament în cazul a 10 - 15 % dintre câini.
Precauţii speciale pentru utilizare la animale:
Siguranţa produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită în cazul câinilor care cântăresc mai puţin de 2,5 kg sau cu vârsta mai mică de 3 luni.
În cazul tratamentului pe termen lung, enzimele hepatice trebuie monitorizate la începutul tratamentului, de exemplu după 2, 4 şi 8 săptămâni. Apoi, se recomandă continuarea regulată a monitorizării, de exemplu la fiecare 3 - 6 luni. Tratamentul trebuie întrerupt dacă activitatea enzimelor hepatice se intensifică vizibil sau dacă respectivul câine prezintă simptome clinice precum anorexia, apatia sau voma în combinaţie cu un nivel ridicat al enzimelor hepatice. Utilizarea produsului în cazul câinilor cu funcţia cardiacă, renală sau hepatică deteriorată sau care sunt deshidrataţi, hipovolemici sau hipotensivi poate implica riscuri suplimentare. Dacă utilizarea nu poate fi evitată, aceşti câini necesită o monitorizare atentă.
Utilizaţi acest produs medicinal veterinar sub monitorizarea strictă a medicului veterinar în cazul câinilor cu risc de ulcer gastrointestinal sau în cazul în care animalul a manifestat anterior intoleranţă la alte medicamente din grupa AINS.
Precauţii speciale care vor fi luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:
Spălaţi-vă pe mâini după folosirea produsului medicinal veterinar.
În caz de ingestie accidentală, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul produsului sau eticheta. La copiii mici, ingerarea accidentală creşte riscul de efecte adverse ale AINS. În cazul femeilor gravide, în special al celor aproape de termen, expunerea cutanată excesivă creşte riscurile asociate fătului.
Interacţiuni cu alte produse medicinale și alte forme de interacţiune:
Onsior nu trebuie administrat împreună cu alte AINS sau glucocorticoizi. Tratamentul anterior cu alte medicamente anti-inflamatoare poate determina efecte adverse suplimentare sau crescute şi, în consecinţă, trebuie să existe o perioadă de cel puţin 24 de ore fără tratament cu astfel de substanţe înaintea începerii unui tratament cu Onsior. Totuşi, în perioada fără tratament trebuie să se ţină cont de proprietăţile farmacocinetice ale produselor folosite anterior. Tratamentul concomitent cu medicamente care acţionează asupra fluxului renal, de exemplu diureticele sau inhibitorii enzimei convertoare de angiotensină, trebuie să fie monitorizat clinic. La câinii sănătoși, tratați sau nu cu furosemid, administrarea concomitentă de Onsior cu inhibitorul enzimei de conversie a angiotensinei (ACE) benazepril timp de 7 zile nu a fost asociată cu niciun efect negativ asupra concentrației plasmatice de aldosteron, a activității reninei plasmatice sau a ratei de filtrare glomerulară. Nu există date de siguranță la populația țintă și date privind eficacitatea, în general, pentru tratamentul combinat de robenacoxib și benazepril. Administrarea simultană a medicamentelor potenţial nefrotoxice trebuie evitată, deoarece poate determina un risc crescut de toxicitate renală. Utilizarea simultană a altor substanţe active care au un nivel ridicat de legare de proteine poate concura cu robenacoxibul pentru legare şi, astfel, să determine efecte toxice.
Supradozare (simptome, proceduri de urgenţă, antidoturi), după caz:
La câinii tineri sănătoşi cu vârsta de 5 - 6 luni, robenacoxibul administrat pe cale orală în doze mari (4, 6 sau 10 mg/kg/zi timp de 6 luni) nu a determinat simptome asociate toxicităţii, inclusiv semne de toxicitate gastrointestinală, renală sau hepatică şi nu a produs efecte asupra timpului de coagulare. Robenacoxibul nu a avut, de asemenea, niciun fel de efect dăunator asupra cartilajelor şi articulaţiilor. Ca şi în cazul oricăror AINS, supradozarea poate determina toxicitate la nivel gastrointestinal, al rinichilor sau al ficatului în cazul câinilor predispuşi la astfel de afecţiuni sau care au suferit deja astfel de afecţiuni. Nu exista un antidot specific. Se recomandă tratament simptomatic, de întreţinere care ar trebui să constea în administrarea de agenţi pentru protecţia gastrointestinală şi perfuzie cu ser fiziologic. Utilizarea interschimbabilă a Onsior comprimate și Onsior soluție injectabilă la câini metiși în supradoze de până la 3 ori doza recomandată maximă (2,0, 4,0 și 6,0 mg plus 4,0, 8,0 și 12,0 mg robenacoxib/kg greutate corporală oral și 2,0 mg, 4,0 mg și 6,0 mg robenacoxib/kg greutate corporală subcutanat) a dus la creșterea dependentă de doză a edemului, eritemului, ingrosarea pielii și ulcerația pielii la locul injectării subcutanate și inflamație, congestie și hemoragie la nivelul duodenului, jejunului și cecului. Nu s-au observat efecte relevante asupra greutății corporale, timpului de sângerare sau semne de toxicitate renală sau hepatică.


PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEȘEURILOR:
Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere.
Solicitați medicului veterinar informații referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecția mediului.

PREZENTARE:

Cutie cu 3 blistere x 10 comprimate.

No reviews

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.