• Numai online
CYCLO SPRAY X 200ML

CYCLO SPRAY X 200ML

24,63 lei
cu TVA

Imaginile produselor au caracter informativ si este posibil să nu corespundă cu produsul primit.

Acest produs este disponibil numai în farmacia veterinară ActivMed sau dacă ai cont de farmacie pe site-ul activmed.ro.
Pentru detalii puteti contacta numărul de telefon 0726 674 626
sau 0726 674 624

 

CYCLO SPRAY

DECLARAREA (SUBSTANTEI) SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENTI)

1 gram de suspensie contine:
 

Substanta activa:
Clortetraciclina HCI       78,6 mg
(echivalent cu clortetraciclina 73,0 mg).

Excipienti:
Patent Blue V, agent de colorare
Butan 100.

Spray cutanat, suspensie.
Spray de culoare albastra.

INDICATII
Tratamentul suplimentar al infectiilor superficiale de natura traumatica sau rani chirurgicale cauzate de microorganisme sensibile la clortetraciclina la bovine, ovine si porcine. Produsul poate fi utilizat in cadrul tratamentului pentru infectiile superficiale ale copitei, in special al dermatitei interdigitale (pododermatitei) la ovine  si a dermatitei digitale la bovine.

CONTRAINDICATII
A nu se utiliza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.

REACTII ADVERSE
Rareori pot aparea reactii de hipersensibilitate.
Daca observati vreun efect grav sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam sa informati medicul dumneavoastra veterinar.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CAl) DE ADMINISTRARE MOD DE ADMINISTRARE
• Acest produs medicinal veterinar este indicat pentru administrare cutanata. Agitati metodic recipientul inainte de pulverizare. Recipientul trebuie tinut la o distanta de 15-20 cm de zona care va fi pulverizata, pulverizati timp de aproximativ 3 secunde (echivalent cu aproximativ 3,9 g  produs sau 0,10 g clortetraciclina) pana cand zona de tratament are o culoare uniforma. In cazul infectiilor copitei, acest tratament trebuie repetat dupa 30  secunde.
Pentru tratamentul suplimentar al infectiilor superficiale de origine traumatica sau rani chirurgicale, se recomanda o singura administrare.
Pentru tratamentul dermatitei digitale, se recomanda o administrare dubla (cu un interval de 30 secunde intre administrari), zilnic, timp de trei zile consecutiv.
Pentru tratamentul altor infectii ale copitei (pododermatita), se recomanda o administrare dubla (cu un interval de 30  secunde intre administrari). In functie de gravitatea leziunii si rata de ameliorare, tratamentul trebuie repetat in decurs de 1 pana la 3 zile.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA
Curatati bine zona afectata inainte de pulverizare. Tratamentul afectiunilor copitelor trebuie intotdeauna precedat de razuirea copitei, intrucat acesta este un aspect esential pentru obtinerea unui raspuns adecvat. Dupa administrare la nivelul onglonului, animalul trebuie tinut pe pamant uscat timp de cel putin o ora.

TIMP DE ASTEPTARE
Carne si organe: zero zile;
Lapte: zero ore;
Nu se utilizeaza pe ugerul animalelor care produc lapte daca laptele este destinat consumului uman.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
Aerosoli extrem de inflamabili. Recipient sub presiune, poate exploda daca este incalzit. A se proteja de lumina. A nu se expune la temperaturi care depasesc 50°C. A se feri de caldura, suprafete fierbinti, scantei, flacari si alte surse de aprindere. A nu se fuma.

Nu utilizati acest produs medicinal veterinar dupa data de expirare inscrisa pe eticheta dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

ATENTIONARE (ATENTIONARI) SPECIALA (SPECIALE)
Precautii speciale pentru utilizare la animale
:
Protejati ochii animalului la pulverizarea in vecinatatea capului.
Animalul trebuie descurajat sa linga zona tratata sau zonele tratate de pe alte animale.Testarea susceptibilitatii si politicile antimicrobiene oficiale, nationale si regionale trebuie luate in considerare la utilizarea produsului.
Utilizarea produsului care se abate de la instructiuni poate creste prevalenta bacteriilor rezistente la clortetraciclina si poate reduce eficacitatea tratamentului cu alte tetracicline, datorita potentialului de rezistenta incrucisata.

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza  produsul medicinal veterinar la animale:
Trebuie evitat (contactul direct cu pielea datorita sensibilizarii, dermatitei de contact   si posibilelor reactii de hipersensibilitate  la clortetraciclina.
Purtati manusi impermeabile adecvate in timpul manipularii produsului.
Datorita riscului de iritatie oculara, trebuie evitat contactul cu ochii. Protejati ochii si fata. Nu pulverizati intr-o sursa de aprindere deschisa sau alte surse de aprindere. Nu perforati sau ardeti recipientul, chiar si dupa utilizare.
Evitati inhalarea vaporilor. Aplicati produsul in aer liber sau intr-o zona suficient de bine ventilata.
Spalati-va pe maini dupa utilizare.
Nu mancati sau nu fumati in timpul administrarii produsului.
In caz de ingerare accidentala sau in caz de contact cu ochii, solicitati imediat consiliere medicala si aratati medicului eticheta.

Utilizare in timpul gestatiei si lactatiei:
Dupa administrarea cutanata a produsului medicinal veterinar, absorbtia clortetraciclinei este neglijabila si nu este detectabila in lapte. Prin urmare, produsul medicinal veterinar este sigur in timpul gestatiei si lactatiei.

Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune:
Dupa administrarea cutanata a produsului medicinal veterinar, absorbtia clortetraciclinei este neglijabila. Nu exista date disponibile privind alte tratamente locale.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSELOR NEUTILIZATE SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale.

No reviews

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.